Ads 468x60px

Pages

Rumos gesztenyegolyó

1173.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg gesztenyemassza,
5 dkg porcukor,
1 kávéskanál rum,
10 dkg rumos meggy,
10 dkg étcsokoládé,
1 kávéskanál étolaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a gesztenyemasszát a porcukorral, és a rummal, majd osszuk nagyjából egyforma darabokra. A megadott mennyiségből kb. 20 golyó készíthető. Mindegyik darab közepére tegyünk 1-1 szem kimagozott rumos meggyet, és formázzuk golyóvá őket. Olvasszuk fel az étolajjal elkevert tört étcsokoládét gőz fölött. Forgassuk meg a golyókat az olvadt masszában. Miután a máz megszilárdult, tálalható. Egyszerűen elkészíthető finomság.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése