1174.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg leveles tészta, vagy házi készítésű vajas tészta,
10 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Nyújtsuk a tésztát porcukorral meghintett deszkán 7-8 mm vastagságban téglalap alakúra. Osszuk 3 harmadra, majd a baloldali részt hajtsuk be 2/3 részig, és hajtsuk rá a jobboldali részt. Ezután fordítsuk el a tésztát 90 fokkal, és ismét nyújtsuk ki. Hintsük meg porcukorral, osszuk 4 negyedre, és a két szélső negyedet hajtsuk be középig úgy, hogy összeérjenek. Ismét hintsük meg porcukorral, és hajtogassuk a kettőt egymásra. A dupla hajtás után tegyük a tésztát mélyhűtőbe, ahol kb. 30 perc alatt fagyasszuk ki. A kifagyott, hajtogatott tésztát vágjuk kb. 1 centis darabokra. Az egyes darabok mindkét oldalát mártsuk meg porcukorban, tegyük sütőlemezre, kis helyet hagyva közöttük. Tegyük nagyon forró (220-240 fokos) sütőbe. Amikor az egyik oldal megsült fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát is szép ropogósra. A sütési idő nagyjából 20 perc. A porcukortól a pálmalevél mindkét oldala világos karamellszínű és fényes lesz.
Add a Startlaphoz
Címkék: | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése