1167.
HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
2 tojássárgája,
13 dkg cukor,
1 dkg vaníliáscukor,
1 citrom lereszelt héja,
14 dkg vaj,
14 dkg grízes liszt,
30 dkg sárgabarackíz.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük habosra gőz fölött a tojásokat a cukorral, és a vaníliáscukorral egy habüstben. A gőzről levéve addig keverjük, amíg sűrűvé és habszerűvé nem válik. Ekkor adjuk hozzá a citromhéjat, a lisztet, és a meglangyosított vajat. Keverjük tovább, majd öntsük a masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába. Közepesen meleg sütőben süssük. A kisült tortát vágjuk 3 részre, kenjük meg a barackízzel, és szitáljunk a tetejére vaníliás porcukrot.
Add a Startlaphoz
Címkék: | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése