Ads 468x60px

Pages

Kelt ostya

1170.

HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
2 evőkanál cukor,
1/2 l tej,
4 tojás,
12 dkg vaj,
csipetnyi só,
baracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük a lisztet keverőtálba, és a közepébe kis mélyedést készítve morzsoljuk bele az élesztőt, hintsük meg egy csipetnyi cukorral, majd egy kevés tejjel és liszttel összekeverve készítsünk kovászt. 15 percig hagyjuk meleg helyen letakarva kelni. Miután a kovász megkelt, adjuk hozzá a maradék cukrot, a tejet, a tojásokat, és a liszttel együtt gyúrjuk simára. Olvasszuk meg a vajat, hagyjuk kissé hűlni, adjunk hozzá egy csipetnyi sót, és öntsük a tésztához. Az egészet addig keverjük, amíg hólyagosodni nem kezd. Ekkor fedjük le, és hagyjuk 25 percig langyos helyen kelni. Miután a tészta megkelt, evőkanállal adagolva tegyük az ostyasütőbe, és süssük ki. Egy adag kb. 4 perc alatt sül át. Kenjük meg az ostyalapok egyik felét baracklekvárral, hajtsuk rá a másik felüket, és így tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése