1169.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg Anikó sajt,
2 tojás,
50 dkg liszt,
10 dkg vaj,
1 teáskanál cukor,
1/4 teáskanál só,
késhegynyi szódabikarbóna,
2,5 dl tej.

ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk szeletekre a sajtot, tegyük egy porcelántálba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. A sós sajtot áztassuk 4-5 órán keresztül. A vízből kivett sajtból nyomkodjuk ki a vizet kézzel, majd villával törjük össze. Gyúrjuk össze egy tojással. Vájjunk mélyedést a liszt közepébe, tegyük bele a vajat, a másik tojást, a cukrot, a sót, és a szódabikarbónát. Öntsük rá a tejet, és dolgozzuk össze alaposan. Osszuk két részre a tésztát, és nyújtsuk ki 1/2 cm vastagságra kör alakban. Osszuk el a két lap közepén a tölteléket, és készítsünk belőlük lapos, kerek lepényeket úgy, hogy a tészta szélét harmonikaszerűen összefogva hajtsuk be a tészta közepéig, nyomjuk jól rá, nehogy a töltelék kifolyjon. Tegyük a lepényeket kevés olvasztott vajjal kikent serpenyőbe úgy, hogy a hajtogatott oldal legyen alul. Fedő alatt süssük szép zsemleszínűre. Amikor az egyik oldala megsült, fordítsuk meg, és fedő nélkül süssük tovább. Tepsiben, vagy kemencében is kisüthetjük. A kész hacsapurit vágjuk fel tortaszerűen, és melegen kínáljuk.
Add a Startlaphoz
Címkék: | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése