1296.

HOZZÁVALÓK:
a rétestésztához:
a 967. számú recept szerint,
a töltelékhez:
2 dkg élesztő,
6 dl tej,
32 dkg cukor,
4 tojás,
10 dkg vaj,
1/4 rúd vanília,
30 dkg búzadara,
15 dkg mazsola,
reszelt citromhéj,
2 dl tejföl,
10 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsük el a rétest a 967. számú recept szerint. A töltelékhez először kelesszük meg az élesztőt 1 dl tejben, 2 dkg cukorral. Közben keverjük ki a tojássárgákat 20 dkg cukorral. A tejet a vajjal és a vaníliával tegyük fel főni, és ha felforrt, állandó kevergetés közben adjuk hozzá a búzadarát. Amikor sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé hűlni. Ezután állandó kevergetés közben öntsük vékony sugárban a tojássárgákhoz. Hevítsük tovább mérsékelt tűzön, de már ne forraljuk fel, mert a tojás összefuthat. Ha elértük a kellő sűrűséget, keverjük bele a mazsolát, reszeljünk bele kevés citromhéjat, adjuk hozzá a tejfölt, a maradék cukrot, és a simára kevert élesztőt, majd keverjük el az egészet alaposan. Végül vegyítsük el benne óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A tölteléket rendezzük el egy csíkban a kinyújtott és megzsírozott rétestészta egyik szélén, de előtte szórjunk alá zsemlemorzsát, hogy a tészta ne ázzon el. Sütés előtt kelesszük langyos helyen negyed órát. Ha ropogósra sült, porcukorral meghintve tálaljuk.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése