Ads 468x60px

Pages

Berta

1314.
HOZZÁVALÓK:
34 dkg vaj,
34 dkg porcukor,
40 dkg liszt,
4 tojás,
a krémhez:
8 dkg dióbél,
9 dkg cukor,
0,2 dkg vaníliáscukor,
1/2 dl tej,
1 cl rum,
reszelt citromhéj.

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük habosra a vajat a porcukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és végül keverjük bele a lisztet. Formáljunk a tésztából egy vékonyan zsírozott és lisztezett lemezre ovális lapokat, és süssük meg. Miután kihűlt, rummal ízesített diókrémmel töltsünk meg 2-2 tésztadarabot, és díszítsük csokoládéval vonalasan. A krém elkészítéséhez főzzük fel a cukrot a tejjel, majd adjuk hozzá a megdarált diót, és a lereszelt citromhéjat. Kihűlés után hengereljük át néhányszor, és a legvégén keverjük bele a rumot.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése