1314.
HOZZÁVALÓK:
34 dkg vaj,
34 dkg porcukor,
40 dkg liszt,
4 tojás,
a krémh ez:
8 dkg dióbél,
9 dkg cukor,
0,2 dkg vaníliáscukor,
1/2 dl tej,
1 cl rum,
reszelt citromh éj.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük h abosra
a vajat a porcukorral, majd egyenként adjuk h ozzá
a tojásokat, és végül keverjük bele a lisztet. Formáljunk a tésztából egy
vékonyan zsírozott és lisztezett lemezre ovális lapokat, és süssük meg. Miután
kih űlt, rummal ízesített diókrémmel töltsünk
meg 2-2 tésztadarabot, és díszítsük csokoládéval vonalasan. A krém elkészítéséh ez
főzzük fel a cukrot a tejjel, majd adjuk h ozzá
a megdarált diót, és a lereszelt citromh éjat.
Kih űlés után h engereljük
át néh ányszor, és a legvégén keverjük bele a
rumot.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése