Ads 468x60px

Pages

Kakaós Ferkó

1315.
HOZZÁVALÓK:
1 kg liszt,
15 dkg zsír,
25 dkg cukor,
2 tojás,
1 csomag sütőpor,
tej,
a krémhez:
6 evőkanál cukor,
3 evőkanál liszt,
kakaó,
1/2 l tej,
10 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:

Morzsoljuk el a lisztet a zsírral, majd adjuk hozzá a cukrot, az egész tojásokat, a sütőport, és annyi tejet, hogy lágy, de jól nyújtható tésztát kapjunk. 3 lapban süssük meg. A krém elkészítéséhez főzzünk fel a tejben a cukrot, a liszttel, és annyi kakaóval, hogy jó barna és sűrű krémet kapjunk. A tűzről levéve keverjük hozzá a vajat. Töltsük meg a kisütött lapokat és vonjuk be az egészet. Néhány nap alatt megpuhul, akkor fogyasztható.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése