1324.
HOZZÁVALÓK:
apró szemű őszibarack,
minden kiló gyümölcsre 40-50 dkg
cukor,
késh egynyi
tartósítószer,
rum.
ELKÉSZÍTÉS:
A legfinomabb őszibarackdzsem az
apró szemű, kásás, amúgy nem túlságosan zamatos barackból készül. A szép,
levese barack nem igazán jó h ozzá. Az apró
barackokat mártsuk egy pillanatra forró vízbe, h ogy
a h éjukat egy mozdulattal le tudjuk h úzni.
A kimagozott gyümölcsöt mérjük le, tegyük lábosba, és addig főzzük, amíg be nem
sűrűsödik. Ekkor minden kg barackra 40-50 dkg cukrot számítva cukrozzuk meg, és
kevergetés közben további 15 percig forraljuk. Késh egynyi
tartósítószert belekeverve töltsük üvegekbe, és mindegyik tetejére öntsük 1-1
evőkanál rumot. Lekötés után tegyük száraz gőzbe.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése