Ads 468x60px

Pages

Őszibarackdzsem

1324.
HOZZÁVALÓK:
apró szemű őszibarack,
minden kiló gyümölcsre 40-50 dkg cukor,
késhegynyi tartósítószer,
rum.

ELKÉSZÍTÉS:

A legfinomabb őszibarackdzsem az apró szemű, kásás, amúgy nem túlságosan zamatos barackból készül. A szép, levese barack nem igazán jó hozzá. Az apró barackokat mártsuk egy pillanatra forró vízbe, hogy a héjukat egy mozdulattal le tudjuk húzni. A kimagozott gyümölcsöt mérjük le, tegyük lábosba, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor minden kg barackra 40-50 dkg cukrot számítva cukrozzuk meg, és kevergetés közben további 15 percig forraljuk. Késhegynyi tartósítószert belekeverve töltsük üvegekbe, és mindegyik tetejére öntsük 1-1 evőkanál rumot. Lekötés után tegyük száraz gőzbe.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése