Ads 468x60px

Pages

Kisfaludy-körte

1326.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg körte,
3 tojás,
6 dkg cukor,
10 dkg liszt,
1 dl édes fehérbor,
1/2 citrom lereszelt héja,
őrölt fahéj,
só.

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük habosra a tojássárgákat a cukor felével, majd ízesítsük a lereszelt citromhéjjal, csipetnyi sóval. Adjuk hozzá a lisztet, a fehérbort, és keverjünk belőle palacsintatésztát. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a cukor másik felével, és adjuk a masszához. A kivájt magházú, megtisztított körtéket vágjuk vékony szeletekre, melyeket hintsünk meg fahéjjal, majd mártsuk lisztbe, és a masszába. Bő, forró olajban süssük ki, és azonnal tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése