1323.
HOZZÁVALÓK:
ropogós, gyenge tök,
ecet,
tökkel egyforma súlyú cukor,
fele súlyú citrom.
ELKÉSZÍTÉS:
A gyenge, de ropogós tököket
vágjuk ketté, magozzuk ki, és vájjunk ki a h úsukból
karalábé kivájóval kis gömböket. Egy rész enyh e
ecet, h árom rész víz arányban forraljunk fel
vizet, és tegyük bele a gömböket. Egyszer h agyjuk
felforrni. Ezután szedjük ki a tököket egy tésztaszűrővel, öblítsük le h ideg
vízzel, csöpögtessük le és mérjük meg. A tök súlyával egyforma mennyiségű
cukrot forraljunk fel, dobjunk bele fele annyi súlyú, karikára vágott h éjas
citromot, és főzzük 10 percig. Ekkor tegyük bele a tököt is, egyszer forraljuk
fel, majd a tüzet alatta elzárva h agyjuk kih űlni.
Másnap a tököt és a citromot szűrőkanállal szedjük ki, forraljuk fel a levét,
majd a tököt és a citromot visszatéve forraljuk fel újból. Ezt másnap ismételjük
meg, majd üvegekbe töltve kössük le.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése