Ads 468x60px

Pages

Tökkompót

1323.
HOZZÁVALÓK:
ropogós, gyenge tök,
ecet,
tökkel egyforma súlyú cukor,
fele súlyú citrom.

ELKÉSZÍTÉS:

A gyenge, de ropogós tököket vágjuk ketté, magozzuk ki, és vájjunk ki a húsukból karalábé kivájóval kis gömböket. Egy rész enyhe ecet, három rész víz arányban forraljunk fel vizet, és tegyük bele a gömböket. Egyszer hagyjuk felforrni. Ezután szedjük ki a tököket egy tésztaszűrővel, öblítsük le hideg vízzel, csöpögtessük le és mérjük meg. A tök súlyával egyforma mennyiségű cukrot forraljunk fel, dobjunk bele fele annyi súlyú, karikára vágott héjas citromot, és főzzük 10 percig. Ekkor tegyük bele a tököt is, egyszer forraljuk fel, majd a tüzet alatta elzárva hagyjuk kihűlni. Másnap a tököt és a citromot szűrőkanállal szedjük ki, forraljuk fel a levét, majd a tököt és a citromot visszatéve forraljuk fel újból. Ezt másnap ismételjük meg, majd üvegekbe töltve kössük le.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése