Ads 468x60px

Pages

Finom habos

1313.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
10 dkg cukor,
1/2 csomag sütőpor,
tej,
baracklekvár,
a krémhez:
4 tojás,
4 evőkanál vaníliáscukor,
4 evőkanál tejföl,
4 evőkanál liszt.

ELKÉSZÍTÉS:

Gyúrjuk össze a lisztet a vajjal, a cukorral, a sütőporral és annyi tejjel, hogy a tészta összeálljon. Tegyük egy kisebb tepsibe, és félig süssük meg. Ezután kenjük meg baracklekvárral, és simítsuk rá a következő krémet: keverjük ki a tojássárgákat a vaníliáscukorral, és a tejföllel. Adjuk hozzá a lisztet, és a tojásfehérjék keményre vert habját. Toljuk vissza a sütőbe és süssük szép pirosra. Miután kihűlt, vágjuk kockákra, és vaníliáscukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése