Ads 468x60px

Pages

Egreskrém

1331.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg egres,
12 dkg cukor,
2 dl tej,
2 dl tejszín,
2 tojás,
1/2 citrom,
2 dkg vaníliás pudingpor,
szegfűszeg,
őrölt fahéj.

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük el a pudingport a tejben, forraljuk fel, és hűtsük ki. Adjunk a megtisztított egreshez 2 dkg cukrot, főzzük meg vízben, miközben fahéjjal, szegfűszeggel és a citrom kifacsart levével ízesítsük. Adjuk hozzá a maradék cukor egyik felével kikevert tojássárgákat, majd vegyük le a tűzről és hűtsük ki. Keverjük össze a krémmel, végül lazán forgassuk bele a cukor másik felével habbá vert tojásfehérjéket. Töltsük a krémet talpas poharakba. Díszítsük a tetejét tejszínhabbal, és lehűtve kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése