1341.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg alma,
20 dkg banán,
20 dkg sárgabarack,
20 dkg liszt,
1 tojás,
2 tojássárgája,
3 dkg cukor,
1/2 dl rum,
2 dl gyömbérsör,
5 dkg vaníliás porcukor,
1 evőkanál olaj,
kevés só.
ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk nagyobb darabokra a
megtisztított gyümölcsöt, tegyük üvegtálba, és locsoljuk meg a rummal.
Dolgozzuk össze a felvert tojást és tojássárgákat a liszttel, majd adjuk h ozzá
a cukrot, csipetnyi sót, az evőkanál olajat, a sört, és dolgozzuk ki simára az
egészet. Mártsuk a gyümölcsöket a palacsinta tészta sűrűségű masszába, és forró
olajban süssük ki. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése