1328.
HOZZÁVALÓK:
1 kg alma,
22 dkg liszt,
15 dkg margarin,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliáscukor,
20 dkg porcukor,
10 dkg mogyoró,
2 tojás,
10 dkg fah éjas
porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a
margarinnal, a sütőporral, a cukorral, a ledarált mogyoróval, és a
vaníliáscukorral. Tegyük félre a tészta negyedrészét. A többi részét nyújtsuk
ki, tegyük sütőlapra, és terítsük szét rajta a lereszelt, és alaposan
kinyomkodott almát. Szórjuk meg a fah éjas
porcukorral, majd a félretett tésztából rakjunk rácsokat a tetejére. Forró
sütőben süssük szép sárgára.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése