1330.
HOZZÁVALÓK:
1 kg sárgabarack,
30 dkg liszt,
15 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
1,5 dl tejföl,
2 tojás,
5 dkg zsemlemorzsa,
10 dkg dióbél,
1/2 citrom lereszelt h éja,
fah éjas
porcukor,
só.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a lisztet a
margarinnal, a porcukor 1/3 részével, és csipetnyi sóval. Adjunk h ozzá
1 dl tejfölt, a tojások sárgáját, és dolgozzuk ki alaposan. Letakart állapotban
pih entessük 1 órát. Nyújtsuk ki a tészta egyik
felét 1/2 cm vastagságúra, tegyük sütőlemezre, szurkáljuk meg villával, és
közepes h őmérsékleten süssük meg félig.
Hintsük meg morzsával, és sorban rakjuk rá a fah éjas
porcukorral megh intett, félbevágott
barackokat. Nyújtsuk ki a tészta másik felét is, vágjunk belőle ujjnyi vastag
csíkokat, és rácsozzuk be a tésztát. A maradék tejföllel elkevert tojásfeh érjével
kenjük meg, szórjuk meg durvára vágott dióval, és közepes h őmérsékleten
süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése