Ads 468x60px

Pages

Omlós barackos lepény

1330.
HOZZÁVALÓK:
1 kg sárgabarack,
30 dkg liszt,
15 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
1,5 dl tejföl,
2 tojás,
5 dkg zsemlemorzsa,
10 dkg dióbél,
1/2 citrom lereszelt héja,
fahéjas porcukor,
só.

ELKÉSZÍTÉS:

Dolgozzuk össze a lisztet a margarinnal, a porcukor 1/3 részével, és csipetnyi sóval. Adjunk hozzá 1 dl tejfölt, a tojások sárgáját, és dolgozzuk ki alaposan. Letakart állapotban pihentessük 1 órát. Nyújtsuk ki a tészta egyik felét 1/2 cm vastagságúra, tegyük sütőlemezre, szurkáljuk meg villával, és közepes hőmérsékleten süssük meg félig. Hintsük meg morzsával, és sorban rakjuk rá a fahéjas porcukorral meghintett, félbevágott barackokat. Nyújtsuk ki a tészta másik felét is, vágjunk belőle ujjnyi vastag csíkokat, és rácsozzuk be a tésztát. A maradék tejföllel elkevert tojásfehérjével kenjük meg, szórjuk meg durvára vágott dióval, és közepes hőmérsékleten süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése