Ads 468x60px

Pages

Pék rétes

1339.
HOZZÁVALÓK:
hány nagyobb, vagy több kisebb kifli,
1 tojássárgája,
1 evőkanál tejföl,
mazsola,
reszelt citromhéj,
réteslapok,
zsír,
zsemlemorzsa.

ELKÉSZÍTÉS:

Áztassuk meg cukros tejben a karikákra vágott kifliket. Nyomkodjuk ki őket alaposan, és keverjük habosra a tojássárgájával, a tejföllel, és a mazsolával. Kevés citromhéjjal ízesítsük. A kihúzott rétestésztát szikkadás után (vagy a készen kapható és előkészített réteslapokat) locsoljuk meg olvasztott zsírral, és hintsük meg zsemlemorzsával. Helyezzük a tészta szélére a kiflikrémet, és göngyöljük fel. Kizsírozott tepsiben, a tetejét tojással megkenve, előmelegített sütőben süssük pirosra. Vaníliás porcukorral meghintve, vaníliamártással tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése