1339.
HOZZÁVALÓK:
néh ány
nagyobb, vagy több kisebb kifli,
1 tojássárgája,
1 evőkanál tejföl,
mazsola,
reszelt citromh éj,
réteslapok,
zsír,
zsemlemorzsa.
ELKÉSZÍTÉS:
Áztassuk meg cukros tejben a
karikákra vágott kifliket. Nyomkodjuk ki őket alaposan, és keverjük h abosra
a tojássárgájával, a tejföllel, és a mazsolával. Kevés citromh éjjal
ízesítsük. A kih úzott rétestésztát szikkadás
után (vagy a készen kaph ató és előkészített
réteslapokat) locsoljuk meg olvasztott zsírral, és h intsük
meg zsemlemorzsával. Helyezzük a tészta szélére a kiflikrémet, és göngyöljük
fel. Kizsírozott tepsiben, a tetejét tojással megkenve, előmelegített sütőben
süssük pirosra. Vaníliás porcukorral megh intve,
vaníliamártással tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése