1335.
HOZZÁVALÓK:
80 dkg alma,
1,5 dl feh érbor,
10 dkg cukor,
10 dkg liszt,
12 dkg vaj,
5 dl tej,
6 tojás,
8 dkg porcukor,
1 citrom.
ELKÉSZÍTÉS:
Pároljuk puh ára
a megcukrozott borban a szeletekre vágott almát. Keverjük el a felmelegített
vajban a lisztet, engedjük fel a forró tejjel, és h abverővel
simára keverve forraljuk mártás sűrűségűre. Hűtsük ki langyosra, keverjük bele
a tojássárgákat, a porcukrot, a lereszelt citromh éjat,
és végül adjuk h ozzá a h abbá
vert tojásfeh érjét. Öntsük a mártás egyik
részét kivajazott tűzálló tálba, rakjunk rá egy sor almát, újból mártás, majd
az almák következnek. Folytassuk ezt mindaddig, míg a h ozzávalók
el nem fogynak. Ügyeljünk arra, h ogy felülre
mártás kerüljön. Hintsük meg porcukorral, és közepes h őmérsékletű
sütőben süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése