Ads 468x60px

Pages

Rakott alma tejmártásban

1335.
HOZZÁVALÓK:
80 dkg alma,
1,5 dl fehérbor,
10 dkg cukor,
10 dkg liszt,
12 dkg vaj,
5 dl tej,
6 tojás,
8 dkg porcukor,
1 citrom.

ELKÉSZÍTÉS:

Pároljuk puhára a megcukrozott borban a szeletekre vágott almát. Keverjük el a felmelegített vajban a lisztet, engedjük fel a forró tejjel, és habverővel simára keverve forraljuk mártás sűrűségűre. Hűtsük ki langyosra, keverjük bele a tojássárgákat, a porcukrot, a lereszelt citromhéjat, és végül adjuk hozzá a habbá vert tojásfehérjét. Öntsük a mártás egyik részét kivajazott tűzálló tálba, rakjunk rá egy sor almát, újból mártás, majd az almák következnek. Folytassuk ezt mindaddig, míg a hozzávalók el nem fogynak. Ügyeljünk arra, hogy felülre mártás kerüljön. Hintsük meg porcukorral, és közepes hőmérsékletű sütőben süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése