Ads 468x60px

Pages

Csak finom

1363.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg vaj,
4 tojás,
15 dkg cukor,
1 evőkanál kakaó,
7 dkg rétesliszt,
1/2 csomag sütőpor,
12 dkg durvára tört dió,
lekvár,
a töltelékhez:
20 dkg darált dió,
25 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
4 evőkanál rum,
1 tojás,
3 evőkanál kakaó,
20 dkg vaj,
a mázhoz:
10 dkg csokoládé,
7 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük ki a tojássárgákat a vajjal, a cukorral, és a kakaóval, majd adjuk hozzá a tojások keményre vert habját, és a sütőporral elkevert réteslisztet. Végül szórjuk bele a durvára vágott diót. Öntsük a masszát kikent, kilisztezett tepsibe, és süssük meg. A megsült tésztát kenjük meg ízlés szerint választott lekvárral. A töltelékhez keverjük össze a darált diót 15 dkg porcukorral, a vaníliáscukorral, és a rummal, majd terítsük szét a lekvárral megkent tésztán. Ezután keverjük ki az egész tojást a kakaóval, a maradék porcukorral, és a vajjal, majd kenjük rá ezt is a tésztára, a diós töltelék fölé. Végül vonjuk be az egészet a megolvasztott csokoládéból és a vajból kikevert mázzal. Forró vizes késsel szeleteljük fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése