1361.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg meggy,
10 dkg cukor,
10 dkg mogyoró,
4 tojás,
6 dkg búzadara,
5 dkg porcukor,
1 dl meggylikőr,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 citrom.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük h abosra
a cukrot a tojássárgákkal, a citrom lereszelt h éjával,
és kifacsart levével. Szórjuk bele a darált mogyorót, a búzadarát, majd keverjük
h ozzá a kemény h abbá
vert tojásfeh érjéket, és végül a kimagozott
meggyet. Öntsük a masszát kivajazott, porcukorral megh intett
formába, takarjuk le, állítsuk vízfürdőbe, és közepes h őmérsékletű
sütőben süssük meg. Miután elkészült, borítsuk tálra, szórjuk meg vaníliás
porcukorral, és meggylikőrrel meglocsolva tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése