Ads 468x60px

Pages

Mogyorós-meggyes felfújt

1361.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg meggy,
10 dkg cukor,
10 dkg mogyoró,
4 tojás,
6 dkg búzadara,
5 dkg porcukor,
1 dl meggylikőr,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 citrom.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a cukrot a tojássárgákkal, a citrom lereszelt héjával, és kifacsart levével. Szórjuk bele a darált mogyorót, a búzadarát, majd keverjük hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket, és végül a kimagozott meggyet. Öntsük a masszát kivajazott, porcukorral meghintett formába, takarjuk le, állítsuk vízfürdőbe, és közepes hőmérsékletű sütőben süssük meg. Miután elkészült, borítsuk tálra, szórjuk meg vaníliás porcukorral, és meggylikőrrel meglocsolva tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése