1360.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg cukor,
4 tojás,
16 dkg rétesliszt,
50 dkg gesztenyemassza,
4 dl tejszín,
meggy-, esetleg ribizlilekvár,
mazsola,
meggybefőtt,
1 evőkanál porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el cukrot 4 evőkanál
vízben, majd tűz fölött olvasszuk fel. Verjük kemény h abbá
a tojásfeh érjéket, majd a langyos szirupot
lassan belecsorgatva keverjük el benne alaposan. Adjuk h ozzá
egyenként a tojások sárgáját, és végül szitáljuk bele a réteslisztet. Öntsük a
masszát kizsírozott, kilisztezett tepsibe, és süssük meg úgy, mint a piskótát.
Még forrón borítsuk konyh aruh ára,
és a ruh a segítségével tekerjük össze
többször, bontsuk ki, és összetekerve h agyjuk
kih űlni. Közben törjük át a gesztenyemasszát,
és keverjük ki alaposan 2 dl tejszínnel. Terítsük ki ismét a már kih űlt
tésztát, és kenjük meg egyenletesen valamilyen ízlés szerint választott
gyümölcsízzel (meggy, ribizli). Megszórh atjuk
mazsolával, vagy kimagozott meggybefőttel. Ezután kenjük rá a gesztenyekrémet,
göngyöljük össze, és legalább 1 napra tegyük jégszekrénybe. A tetejét 2 dl, a
porcukorral kemény h abbá vert tejszínnel
vonjuk be.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése