1364.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
30 dkg porcukor,
3 dkg kakaó,
25 dkg alma,
15 dkg dió,
10 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
a töltelékh ez:
25 dkg porcukor,
6 dkg kakaó,
25 dkg vaj,
1 tojássárgája,
1 evőkanál rum.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük h abosra
a tojássárgákat a porcukorral, majd adjuk h ozzá
a kakaót, a lereszelt és alaposan kinyomkodott almát, a ledarált diót, és
dolgozzuk össze az egészet alaposan. Verjünk a tojásfeh érjékből
kemény h abot, és a sütőporral elkevert
liszttel együtt, adjuk a tésztáh oz. Öntsük a
masszát vajjal kikent, kilisztezett tortaformába, közepes h őmérsékletű
sütőben süssük meg. A töltelékh ez keverjük h abosra
a vajat a porcukorral, és a tojássárgájával. Adjuk h ozzá
a kakaót, és a rumot. Vágjuk a tortát két lapra, és töltsük meg a krémmel, majd
vonjuk be kívülről is.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése