Ads 468x60px

Pages

Kakaós-almás torta

1364.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
30 dkg porcukor,
3 dkg kakaó,
25 dkg alma,
15 dkg dió,
10 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
a töltelékhez:
25 dkg porcukor,
6 dkg kakaó,
25 dkg vaj,
1 tojássárgája,
1 evőkanál rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a porcukorral, majd adjuk hozzá a kakaót, a lereszelt és alaposan kinyomkodott almát, a ledarált diót, és dolgozzuk össze az egészet alaposan. Verjünk a tojásfehérjékből kemény habot, és a sütőporral elkevert liszttel együtt, adjuk a tésztához. Öntsük a masszát vajjal kikent, kilisztezett tortaformába, közepes hőmérsékletű sütőben süssük meg. A töltelékhez keverjük habosra a vajat a porcukorral, és a tojássárgájával. Adjuk hozzá a kakaót, és a rumot. Vágjuk a tortát két lapra, és töltsük meg a krémmel, majd vonjuk be kívülről is.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése