Ads 468x60px

Pages

Brios

1446.
HOZZÁVALÓK:
70 dkg liszt,
8 tojás,
2 dkg cukor,
1 dkg só,
4 dkg élesztő,
tej,
3 kanál tejszín,
10 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Fél kilogramm liszthez nyolc tojást veszünk, két deka cukrot és egy deka sót; azután négy deka élesztőből és húsz deka lisztből elegendő tejjel kevert kovászt, három kanál tejszínt és tíz deka levelesre szelt friss vajat. Gyúródeszkán kidolgozzuk a tésztát és megmelegített edényben kelni hagyjuk, éjen át kendővel és fedővel letakarva. Ekkor újra ledagasztjuk és szakasztáskor elvéve belőle egynegyed részt, a többit kenyérformává szakasztjuk és ennek közepébe mélyedést vájva, beleillesztjük az elvett egynegyed részt. Éles késsel háromujjnyi távolságban rézsútos bevágásokat eszközlünk rajta és megkenve tojással, jól áthevült sütőben vagy kemencében megsütjük a briost, ügyelve, hogy a sütő ajtaját ki ne nyissák, míg a sütemény föl nem jött. Egy óráig süljön világos-barnásan. Kétszer akkorára kell, hogy emelkedjék és tésztájának habkönnyűnek kell lennie.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése