Ads 468x60px

Pages

Diós ropogós

1442.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1 tojás,
15 dkg porcukor,
5 dkg vaj,
10 dkg darált dió,
késhegynyi szódabikarbóna,
1/2 narancs és 1/2 citrom lereszelt héja,
késhegynyi fahéj,
2 dl méz.

ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük egy tálba a lisztet, majd üssük bele az egész tojást. Adjuk hozzá a porcukrot, a vajat, a darált diót, a szódabikarbónát, a lereszelt narancs-, és citromhéjat, és végül a fahéjat. Öntsük hozzá a forró mézet, és gyúrjuk össze, majd deszkára téve egy kevés liszttel dolgozzuk ki alaposan. 3 órányi pihentetés után nyújtsuk ki dupla késfoknyi vastagságúra, tetszés szerinti formákkal vágjuk ki, és zsírral kikent, liszttel meghintett lemezen süssük ki.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése