1445.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
12 dkg margarin,
25 dkg cukor,
5 g fah éj,
2 g szegfűszeg,
1 mokkáskanál szalalkáli,
2 tojás,
5 dkg porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztet a
margarinnal, majd adjuk h ozzá a cukrot, az
őrölt fah éjat, és az őrölt szegfűszeget.
Szórjuk meg a szalalkálival, majd üssük rá a tojásokat. Az így összeállított
tésztát gyúrjuk össze alaposan, és nyújtsuk ki vékonyra. Kisebb
pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, a közepüket egy kerek kiszúróval szúrjuk ki
úgy, h ogy karikákat kapjunk. Mérsékelt h őfokú
sütőben süssük meg. Porcukorral megh intve
tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése