Ads 468x60px

Pages

Fahéjas karikák

1445.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
12 dkg margarin,
25 dkg cukor,
5 g fahéj,
2 g szegfűszeg,
1 mokkáskanál szalalkáli,
2 tojás,
5 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztet a margarinnal, majd adjuk hozzá a cukrot, az őrölt fahéjat, és az őrölt szegfűszeget. Szórjuk meg a szalalkálival, majd üssük rá a tojásokat. Az így összeállított tésztát gyúrjuk össze alaposan, és nyújtsuk ki vékonyra. Kisebb pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, a közepüket egy kerek kiszúróval szúrjuk ki úgy, hogy karikákat kapjunk. Mérsékelt hőfokú sütőben süssük meg. Porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése