Ads 468x60px

Pages

Plumkake

1450.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
4 tojásnyi súlyú liszt,
4 tojásnyi súlyú porcukor,
15 dkg aprószőlő,
15 dkg feketeszőlő,
cseresznyepálinka.

ELKÉSZÍTÉS:
Négy tojást megmérünk, és épp annyi lisztet és porcukrot veszünk hozzá, amilyen nehéz a tojás; a tojássárgáját keverjük a cukorral, azután a lisztet, és utoljára a négy tojásnak a habját igen lassan keverjük bele. Ehhez a vegyülékhez előtte való este 15 deka aprószőlőt és 15 deka feketeszőlőt mély edénybe rakunk, és cseresznyeszesszel, vagy arakkal leöntjük. Csak annyi legyen a folyadék, hogy azt másnapra a mazsola mind fölszívhassa. Ha sokat öntöttünk volna rá, szitára rakjuk a mazsolát már akkor, mikor a tészta készítését elkezdjük. Egy kerek vagy hosszúkás formát vajas papírral kirakunk, a mazsolát a tésztába keverjük, mindjárt a formába öntjük és szépen elsimítjuk. Majdnem egy óráig sütjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése