1453.
HOZZÁVALÓK:
7 tojás,
14 dkg cukor,
késh egynyi
szódabikarbóna,
8 dkg finomliszt,
a töltelékh ez:
14 dkg cukor,
kis tábla csokoládé,
1 marék darált mandula,
2 evőkanál rum,
a rumjégh ez:
porcukor,
2 kis kanál rum.
ELKÉSZÍTÉS:
Egy egész tojást, h atnak
a sárgáját, 14 dkg cukorral h abosra verünk,
azután adunk h ozzá egy késh egynyi
szódabikarbónát, a 6 tojás h abját, és 8 dkg
finom száraz lisztet. Egy kikent s liszttel megh intett
tepsiben megsütjük. Ha megsült, a tésztából levágjuk a széleket, ezeket apró
kockákra vágjuk, a tésztát felébe elvágjuk és a következő töltelékkel töltjük:
14 dkg cukrot, egy kis tábla csokoládét, pici vizet sűrűre főzünk és kissé h űlni
h agyjuk. Eh h ez
adunk egy marék őrölt mandulát, a levágott kockákra vágott tésztát, 2 evőkanál
rumot kissé megvizezve. Keverjük össze az egészet és kenjük az egyik
tésztalapra, a másikat h ajtsuk rá, nyomjuk
kissé le, h ogy a töltelékkel összeálljon és
vonjuk be rumjéggel, mely a következőképpen készül: egy kis tálba tegyünk
porcukrot, eh h ez
2 kis kanál rumot és annyi langyos vizet, h ogy
ne legyen h íg. Ezt simára keverjük s gyorsan a
tésztára kenjük. Leh et álkörmössel pirosra
festeni.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése