Ads 468x60px

Pages

Vezuv-torta

1443.
HOZZÁVALÓK:
5 dkg írós vaj,
3 egész tojás,
3 tojássárgája,
10,5 dkg cukor,
10,5 dkg darált mandula,
tejszín,
szarvasmorzsa,
csokoládé,
alkermes,
spenóttúró,
cukor,
rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverj le 5 deka írósvajat 6 tojássárgájával, 10 ½ deka cukorral és 10 ½ deka törött mandulával, keverj bele tejszínben áztatott szarvasmorzsát míg sűrűsödni kezd és 3 tojásfehérjének a habját. Már most 4 részre kell osztani s az egyiket csokoládéval, a másikat alkermessel, a harmadikat spenóttúróval festeni; töltsd egymás mellé egy csapformába, ostyákkal elválasztva és főzd meg gőzben. Ha kiborítottad, hintsd meg jól cukorral, tégy rummal nedvesített cukrot a csapba és gyújtsd meg közvetlenül a tálalás előtt.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése