Ads 468x60px

Pages

Bea rózsája

1502.
Tóthné Kiss Beatrix receptje
HOZZÁVALÓK:
0,5 liter tej
5 tojás
kb. 50 dkg finomliszt
2 marék cukor
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
pici sütőrum
kb. 1 liter olaj (pótolni kell majd hozzá) és 1 ek. zsír a sütéshez.

ELKÉSZÍTÉS:
A hozzávalókból híg palacsintatésztát készítünk. Sütéséhez szükség van „rózsa formára”, melyet Boldogról lehet beszerezni. Egy olyan lábasba tesszük az olajat és a zsírt, amelyikbe „kényelmesen” elfér a forma és ezzel együtt felforrósítjuk. A formát el kell lepnie az olajnak. Ha elég meleg az olaj, akkor a formát belemártjuk a tésztába úgy, hogy a forma teteje kilátszódjon, mert ha nem, akkor nem jön le a formáról. Ha sűrűbb a tészta, akkor a rózsa puhább lesz, ha hígabb, akkor ropogósabb. A végén porcukorral szórjuk meg.
Útmutató a sütéshez:

Ha a forró vasat belemártottuk a tésztába, akkor a forró olajba tesszük kb. fél percre. Minél melegebb az olaj, annál gyorsabban sül, de figyeljünk, hogy ne forrjon. Kivesszük az olajból, „lecsepegtetjük” róla az olajat és villa segítségével meglazítjuk a tésztát ami leesik a formáról. Utána újból bele kell mártani a forró olajba egy pár másodpercre, és újra tészta ….

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése