Ads 468x60px

Pages

Mazsolás rúd

1499.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg méz,
10 dkg porcukor,
7 dkg vaj,
3 tojás,
1 kiskanál fahéj,
1 kiskanál szódabikarbóna,
1 evőkanál tej,
1/2 kg liszt,
10 dkg mazsola,
5 dkg cukrozott narancshéj.

ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük egy tálba a forró mézet, adjuk hozzá a porcukrot, a vajat, az alaposan felvert egész tojásokat, a tejben feloldott fahéjat, és szódabikarbónát, és végül a lisztet. Tegyük deszkára, és ha még szükséges egy kevés liszt hozzáadásával gyúrjuk simára. Pihentessük 3-4 órán keresztül, azután gyúrjuk bele egyenletesen a mazsolát, és az apróra vágott cukrozott narancshéjat. Jól kikent, meglisztezett, hosszúkás tepsiben lassan süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése