Ads 468x60px

Pages

Csokis márvány süti

1507.
Varga Józsefné receptje
HOZZÁVALÓK:
a sütihez:
100 g vaj
200 g étcsoki
125 g nádcukor
3 db nagy tojás
75 g liszt
1 evőkanál kakaó
a krémsajtos réteghez:
200 g krémsajt
2 tojássárgája
75 g (nád)porcukor

ELKÉSZÍTÉS:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vajat és a csokoládé felét (100 g vaj+ 100 g csoki) egy lábosban megolvasztjuk majd elzárjuk a tüzet. A maradék csokit apróra vágjuk. Hozzáadjuk vajas keverékhez a cukrot és a tojásokat egyenként, közben robotgéppel dolgozunk. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaót és hozzáadjuk az aprított csokit majd összekeverjük. Ne keverjük túl sokáig, ahogy hűl kezd összeállni a massza. Kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
Elkészítjük gyorsan a krémsajtos réteget is. A krémsajtot a tojássárgákkal és a porcukorral elkeverjük, majd rákanalazzuk a süteményre. Egy kés vagy egy kanál nyelével örvényeket mintázunk bele. Sütőbe helyezzük és 30-35 perc alatt megsütjük. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése