1500.
Fekete Melinda receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
0,5 kg liszt
3 dl tej
1 tojás sárgája
0,5 dl olaj
1 ek. só
pici cukor
fél élesztő
a krémhez:
10 dkg vaj
fél tk. só
1 tojás
20 dkg reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉS:
Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval együtt egy kelt tésztát készítünk és megkelesztjük. Közben elkészítjük a krémet. A reszelt sajtból kb. 5 dekányit meghagyunk, mely kell sütik tetejére. A megkelt tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik cipót kinyújtjuk - lehetőség szerint téglalap alakúra – és elkenjük rajta a krém felét egyenletesen. Szorosan feltekerjük, mint a bejglit, háromszögekre vagdaljuk. Ugyan így járunk el a másik cipóval is. A háromszögeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és mindegyik tetejére egy csipet reszelt sajtot teszünk. Sütőben készre sütjük.
Add a Startlaphoz
Címkék: | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése