1504.
HOZZÁVALÓK:
28 dkg liszt,
18 dkg dióbél,
3 g fah éj,
2 g szegfűszeg,
1/2 dl méz,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
2 tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük keverőtálba az átszitált
lisztet, keverjünk h ozzá 8 dkg darált diót, az
őrölt fah éjat, és az őrölt szegfűszeget.
Csöpögtessük rá a langyos mézet, szórjuk bele a szódabikarbónát, üssük rá a
tojásokat és alaposan gyúrjuk össze az egészet. Nyújtsuk ki lisztezett deszkán
1 centi vastagságúra, és egy kisebb pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Tegyük
lisztezett tepsibe, vizes kenőtollal kenjük meg, és tegyünk mindegyik tetejére
egy-egy fél dióbelet. Nem túl forró sütőben süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése