1529.
HOZZÁVALÓK:
5 dl tej,
50 dkg liszt,
4 tojás,
só,
3 evőkanál porcukor,
1 teáskanál kakaó,
2 evőkanál baracklekvár,
vaj,
olaj.
ELKÉSZÍTÉS:
A tejben a lisztet 1 evőkanál
cukorral addig főzzük, míg az edény falától elválik. Kevergetve, langyosra
hűtjük, és a felvert tojássárgákat apránként hozzákeverjük. A masszából 2
evőkanál segítségével gombócokat formázunk és bő, forró olajban aranysárgára sütjük.
A kisült fánkokat kivajazott jénaiba tesszük, majd kakaós porcukorral
meghintjük. Kemény tojáshabot verünk, baracklekvárral ízesítjük, és a fánkok
tetejére halmozzuk. Forró sütőben, kis lángon 5-10 perc alatt megkeményedik a
hab.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése