Ads 468x60px

Pages

Apácafánk

1529.
HOZZÁVALÓK:
5 dl tej,
50 dkg liszt,
4 tojás,
só,
3 evőkanál porcukor,
1 teáskanál kakaó,
2 evőkanál baracklekvár,
vaj,
olaj.

ELKÉSZÍTÉS:
A tejben a lisztet 1 evőkanál cukorral addig főzzük, míg az edény falától elválik. Kevergetve, langyosra hűtjük, és a felvert tojássárgákat apránként hozzákeverjük. A masszából 2 evőkanál segítségével gombócokat formázunk és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. A kisült fánkokat kivajazott jénaiba tesszük, majd kakaós porcukorral meghintjük. Kemény tojáshabot verünk, baracklekvárral ízesítjük, és a fánkok tetejére halmozzuk. Forró sütőben, kis lángon 5-10 perc alatt megkeményedik a hab.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése