Ads 468x60px

Pages

Gesztenyemignonok

1543.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
20 dkg cukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
20 db sült gesztenye,
12 dkg darált mandula,
4 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki alaposan a vajat a cukorral, majd a vaníliáscukrot és a szemcsésen áttört sült gesztenyéket hozzá adva, még pár percig keverjük. Legvégül az őrölt mandulát és az egész tojásokat keverjük még hozzá és kikent, kiszórt tepsiben süssünk vastagabb lapokat. Sütés után a tésztát magasfalú pogácsa- vagy fánkformával szúrjuk ki. Az egyes darabokat villára szúrva fehér cukros mázba mártjuk, a felesleges mázt lecsepegtetve, a bevont mignonokat langyos sütőbe téve, gondosan fényezzük. A mignonok tetejére egy-egy szem, félig csokoládéba s azután mézbe mártott sült gesztenyét helyezünk díszítésül.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése