1686.
HOZZÁVALÓK:
5 db (50 dkg) körte, meghámozva
és kimagozva,
5 dkg porcukor,
1 evőkanál méz,
2 teáskanál citromlé,
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió,
1 evőkanál kukoricaliszt egy
evőkanálnyi vízben elkeverve,
1 dl zsírszegény tejföl.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük egyenletesen simára a
porcukrot, a mézzel, a citromlével, a szerecsendióval és a körtékkel. Tegyük a
keveréket egy fém, mártásos tálba. Ekkor keverjük hozzá a kukoricalisztet.
Közepes tűzön, állandó kevergetés közben addig főzzük, amíg éppen meg nem kezd
keményedni, és fel nem kezd forrni. Ekkor hűtsük le, és keverjük hozzá a
tejfölt. Osszuk szét 4 desszertes pohárba, és jól behűtve szolgáljuk fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése