Ads 468x60px

Pages

Bolond körte

1686.
HOZZÁVALÓK:
5 db (50 dkg) körte, meghámozva és kimagozva,
5 dkg porcukor,
1 evőkanál méz,
2 teáskanál citromlé,
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió,
1 evőkanál kukoricaliszt egy evőkanálnyi vízben elkeverve,
1 dl zsírszegény tejföl.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük egyenletesen simára a porcukrot, a mézzel, a citromlével, a szerecsendióval és a körtékkel. Tegyük a keveréket egy fém, mártásos tálba. Ekkor keverjük hozzá a kukoricalisztet. Közepes tűzön, állandó kevergetés közben addig főzzük, amíg éppen meg nem kezd keményedni, és fel nem kezd forrni. Ekkor hűtsük le, és keverjük hozzá a tejfölt. Osszuk szét 4 desszertes pohárba, és jól behűtve szolgáljuk fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése