1678.
HOZZÁVALÓK:
2 tojás,
2 csapott evőkanál kakaó,
8 dkg cukor,
15 dkg vaj,
23 dkg liszt,
2 dkg étkezési keményítő,
1 csomag sütőpor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a cukrot a vajjal, és apránként dolgozzuk bele a tojásokat, adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a keményítőt és az egészet gyúrjuk rugalmas lágy tésztává. Osszuk a tésztát ketté, és az egyik felébe dolgozzuk bele a kakaót, majd a cipókat kb. 1 órára tegyük hűtőszekrénybe. Az egyik tésztát nyújtsuk kb. 15x12 cm-s lappá, kenjük meg a tetejét hideg vízzel, és a másik tésztát is nyújtsuk ki. Egymásra fektetve őket, a hosszabb felénél kezdve a dupla tésztát feltekerjük, és legalább 2 órára tegyük vissza a hűtőbe. Vágjuk a tésztát 1/2 cm vastag szeletekre, és előmelegített sütőben (kb. 180 fok) 8-10 percig süssük. Akkor jó, ha a széle pirulni kezd. Amikor megsül kemény lesz, de fémdobozban megpuhul.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése