1678.
HOZZÁVALÓK:
2 tojás,
2 csapott evőkanál kakaó,
8 dkg cukor,
15 dkg vaj,
23 dkg liszt,
2 dkg étkezési keményítő,
1 csomag sütőpor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a cukrot a
vajjal, és apránként dolgozzuk bele a tojásokat, adjuk hozzá a lisztet, a
sütőport és a keményítőt és az egészet gyúrjuk rugalmas lágy tésztává. Osszuk a
tésztát ketté, és az egyik felébe dolgozzuk bele a kakaót, majd a cipókat kb. 1
órára tegyük hűtőszekrénybe. Az egyik tésztát nyújtsuk kb. 15x12 cm-s lappá, kenjük
meg a tetejét hideg vízzel, és a másik tésztát is nyújtsuk ki. Egymásra fektetve
őket, a hosszabb felénél kezdve a dupla tésztát feltekerjük, és legalább 2
órára tegyük vissza a hűtőbe. Vágjuk a tésztát 1/2 cm vastag szeletekre, és
előmelegített sütőben (kb. 180 fok) 8-10 percig süssük. Akkor jó, ha a széle
pirulni kezd. Amikor megsül kemény lesz, de fémdobozban megpuhul.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése