1687.
HOZZÁVALÓK:
13 dkg vaj,
11 dkg porcukor,
1 tojás,
1 dl méz,
1 kiskanál 5 %-os ecet,
38 dkg liszt,
1 kiskanál szódabikarbóna,
1,5 kiskanál gyömbérpor,
1/2 kiskanál őrölt fahéj,
1/2 kiskanál őrölt szegfűszeg.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a cukorral és a tojásfehérjével, majd a mézet meg az ecetet apránként dolgozzuk bele. Keverjük össze a lisztet a többi hozzávalóval, és adjuk a vajas keverékhez. Az alaposan kidolgozott tésztát osszuk két cipóba, és külön-külön folpackba csomagolva 3 órára tegyük hűtőszekrénybe. Nyújtsuk ki a meglisztezett deszkán 3 mm vastagra, és különböző formákkal szúrjuk ki. A kis tésztalapokat fektessük egymástól 5 cm távolságra zsírozás nélküli tepsire, és forró (190 fok) sütőben 5-7 percig süssük, majd a sütőlemezről lefejtve rácson vagy deszkán hűtsük ki. A citrommázhoz keverjük ki a tojásfehérjét a citromlével meg a porcukorral nagyon alaposan, hogy sűrűn folyós legyen. Zsírpapírból sodorjunk kis tölcsért, és a masszát ennek segítségével csorgassuk a tésztára.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése