1682.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
50 dkg magvaváló szilva,
3 dkg friss élesztő,
1 evőkanál porcukor,
1 csésze langyos tej,
25 dkg margarin,
3 tojás + 1 tojás sárgája,
csipetnyi só,
a tészta tetejére:
kevés fahéjas porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk fel a langyos tejjel elkevert, szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot. Öntsük a lisztet mély tálba, mélyítsünk bele egy üreget, amibe tegyük bele a tojásokat és a kis darabokra vágott margarint. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, és dolgozzuk sima tésztává. Formáljunk belőle cipót, majd tegyük tálba, lisztezzük be a tetejét, és letakarva kelesszük duplájára. 2 óra pihentetés után kézzel húzogassuk akkorára, hogy beleférjen egy közepes tepsibe. Szórjuk a tetejére a megmosott, lecsöpögtetett, kimagozott és apróra vágott szilvadarabokat, fahéjas porcukorral hintsük meg, és egy órán keresztül kis lángon süssük. Miután kihűlt, kis kockákra vágva tálaljuk.
Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése