1682.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
50 dkg magvaváló szilva,
3 dkg friss élesztő,
1 evőkanál porcukor,
1 csésze langyos tej,
25 dkg margarin,
3 tojás + 1 tojás sárgája,
csipetnyi só,
a tészta tetejére:
kevés fahéjas porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk fel a langyos tejjel
elkevert, szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot. Öntsük a lisztet mély tálba,
mélyítsünk bele egy üreget, amibe tegyük bele a tojásokat és a kis darabokra
vágott margarint. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, és dolgozzuk sima tésztává.
Formáljunk belőle cipót, majd tegyük tálba, lisztezzük be a tetejét, és
letakarva kelesszük duplájára. 2 óra pihentetés után kézzel húzogassuk akkorára,
hogy beleférjen egy közepes tepsibe. Szórjuk a tetejére a megmosott,
lecsöpögtetett, kimagozott és apróra vágott szilvadarabokat, fahéjas porcukorral
hintsük meg, és egy órán keresztül kis lángon süssük. Miután kihűlt, kis
kockákra vágva tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése