Ads 468x60px

Pages

Barackos buboréktorta - 2015 cukormentes ország tortája

1689.

Felhívjuk az otthon sütők figyelmét arra, hogy cukrászüzemi körülményekre készült recept szerint készült a torta. A hozzávalók és a technológia eltérése miatt otthon nem garantált pontosan ugyanolyan eredmény, de az elkészült sütemény a recept minőségi összetevőinek köszönhetően biztosan finom lesz! Az egyes alapanyagoknál javasolt konkrét termékeket a dietetikai értékek pontosítása érdekében tüntettük fel. Más termékek használata esetén módosulhat az kalória és szénhidrát érték. 

Diós financier piskóta
HOZZÁVALÓK:
170 g tojásfehérje,
85 g xilit,
80 g mandulaliszt (teljes mandulaőrlemény),
60 g darált dió,
30 g pörkölt-durvára tört dió,
40 g mogyorósra pirított vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
A vajat mogyorósra pirítjuk, majd kihűtjük. A tojásfehérjét lassú fokozaton elkezdjük habbá verni. Fontos, hogy ne rögtön nagy sebességgel kezdjük a habot felverni! Amikor egyenletes légbuborékok keletkeznek, fokozatosan hozzáadjuk a xilitet, és habbá verjük. A diót, mandulalisztet, pörkölt durvára tört diót összekeverjük, majd a felvert habba melírozzuk, és egyneművé keverjük. Legvégén belekeverjük a mogyorósra pirított vajat. A tésztát egy 23 cm-es tortakarikába töltjük, tetejét egyenletesre kenjük. Sütés 165 fok 18 perc légkeveréses sütőben.

Sárgabarackos puha zseléréteg
HOZZÁVALÓK:
350 g 100%-os barackvelő,
60 g eritrit,
4 g Nh pektin.
ELKÉSZÍTÉS:
A barackvelőt forráspontig melegítjük. Az eritritet összekeverjük az Nh pektinnel, majd a forrásban lévő gyümölcsvelőhöz adjuk, és folyamatos keverés közben felforraljuk. Átmixeljük. Azonnal formába töltjük. Egy 16,5 cm-es tortakarikát körbecsomagolunk, és a barack puhazselét beleöntjük. Kifagyasztjuk.

Tejszínes diókrém
HOZZÁVALÓK:
150 g 33% zsírtartalmú tejszín,
170 g 2,8% zsírtartalmú tej,
6 db tojássárgája,
20 g kukoricakeményítő,
80 g eritrit,
10 g finomra darált dió,
1 db vaníliarúd,
40 g pirított-tört dió,
20 g rum,
300 g 33%-os zsírtartalmú tejszínhab,
6,6g porzselatin 5-szörös mennyiségű vízzel hidratálva (40 g beáztatott zselatin).
ELKÉSZÍTÉS:
A tejszínt, tejet, eritritet, kikapart vaníliarudat felforraljuk, majd a keményítővel elkevert tojássárgájával hőkiegyenlítéssel besűrítjük. A kész krémalapot átmixeljük, hozzákeverjük még melegen a rumot, majd kihűtjük. (A krém hőmérséklete 78-80 C 0 ebben az állapotban) A porzselatint hidratáljuk 5-szörös mennyiségű hideg vízzel. A kihűlt krémet simára keverjük. Majd a finomra darált diót, tört-pörkölt diót is hozzákeverjük. Lazára vert tejszínhabbal lazítjuk. Végül a felolvasztott zselatint belekeverjük.

Díszítő zseléréteg
HOZZÁVALÓK:
110 g 100%-os barackvelő,
20 g eritrit,
2,4 g porzselatin 5-szörös mennyiségű vízzel hidratálva (12 g beáztatott zselatin).
ELKÉSZÍTÉS:
A barackvelőt, eritritet felmelegítjük, hozzáadjuk az előzőleg vízzel hidratált zselatint, elkeverjük. 32-33 foknál ne legyen melegebb felhasználás előtt. Csak kellőképpen kifagyasztott tortára tudjuk szépen felhasználni.

Roppanós csokoládéréteg
HOZZÁVALÓK:
45 g diabetikus étcsokoládé
ÖSSZEÁLLÍTÁS:
A tortát „fordított” technikával töltjük be. A buborékfóliát a tortakarika aljára helyezzük.(1. kép) A krém teljes mennyiségét a karikába töltjük.(2. kép) Közepére helyezzük a kifagyasztott barack puhazselé réteget,(3. kép) majd erre a financier piskóta lapot.(4. kép) Kifagyasztjuk. Ha a lehetőség adott, akkor célszerű a fólia lehúzása előtt kisokkolni a tortát, mert így sokkal szebben jön le a buborékfólia. Mielőtt a fóliát eltávolítjuk a torta tetejéről, olvasztott diabetikus étcsokoládéval (45g) a torta alsó rétegét lekenjük. A tortát megfordítjuk,(5. kép) majd a díszítő zseléréteggel áthúzzuk a tetejét.(6. kép) 32-33 foknál ne legyen melegebb felhasználás előtt.

Díszítés
HOZZÁVALÓK:
90-100db csoki koronghoz:
1 db 30*40 cm es aranybuborék csokoládé transzferfólia,
120 g diabetikus étcsokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Temperált diabetikus étcsokoládét öntünk vékonyan a fóliára, majd 3-3.5cm-es korongokat szúrunk ki. A tortára szeletenként egy-egy korong kerül, merőlegesen beszúrva. 16 db korong súlya 15 g.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése