1688.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
1 dl méz (a sütéshez),
1 dl finom étolaj (a tésztához),
1/2 teáskanál só,
1/2 teáskanál szódabikarbóna,
3 dl finom étolaj (a sütéshez),
1,5 dl méz (a kenéshez),
15 dkg hámozott, apróra vágott mandula vagy pisztácia..

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük jól össze a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, az 1 dl mézet és az 1 dl étolajat. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy meggyúrva közepes keménységű tésztát kapjunk. Pihentessük fél óra hosszat. Ezután belisztezett gyúrótáblán nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra, és 5-6 cm átmérőjű különböző kerek formákkal szaggassuk ki. A kiszaggatott süteményeket igen forró étolajban süssük világos aranybarnára, és a megsült darabokat helyezzük papírra, hogy a felesleges olaj lecsurogjon róluk. Ha kihűltek, valamennyit kenjük meg mézzel és szórjuk meg a finomra vágott mandulával vagy pisztáciával.
Add a Startlaphoz
Címkék: | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése