1676.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg cukor,
5 tojássárgája,
3 tojásfehérje,
1/2 csomag vaníliáscukor,
4 dkg csokoládé,
12 dkg darált mandula,
1/2 citrom lereszelt héja,
a töltelékhez:
1 tojássárgája,
10 dkg cukor,
1 evőkanál tej,
10 dkg vaj,
15 dkg darált mogyoró,
cukros csokoládémáz.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük fél órán át habosra a
cukrot a tojások sárgájával, és a vaníliáscukorral, majd adjuk hozzá a puhított
csokoládét, a héjazott őrölt mandulát, fél citrom reszelt héját és legvégül a
tojásfehérjék keményre vert habját. A tésztát tortasütőben két részben süssük,
és kihűlés után a következő töltelékkel töltsük meg: folytonos kevergetés
mellett főzzük sűrűre a tejjel a tojássárgáját és a cukrot, majd miután kihűlt,
adjuk hozzá a vajat, illetve a pirított, darált mogyorót, és kenjük a két
tortalap közé. A tortát cukros csokoládémázzal egyenletesen bevonva, pár
pillanatra tegyük meleg sütőbe, hogy a máz fényt kapjon. A bevont torta
tetejére, a szeleteknek megfelelően, körül apró csokoládécsókokat nyomunk,
melyek hegyébe egy-egy mogyorós csokoládédrazsé szemet tegyünk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése