Ads 468x60px

Pages

Burgonyakrémes sütiszelet

1818.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
45 dkg liszt,
20 dkg zsír,
10 dkg cukor,
3 tojássárgája,
1 pohár tejföl,
1 evőkanál szódabikarbóna,
a töltelékhez:
50 dkg főtt, áttört burgonya,
3 tojásfehérje,
0,5 dl rum,
15 dkg darált dió,
15 dkg cukor,
lekvár,
a tetejére:
tortabevonó csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, 2 felé osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe helyezzük, majd megkenjük lekvárral. Az áttört burgonyát a cukorral, a felvert tojásfehérjével, a dióval és a rummal óvatosan összedolgozzuk. Rásimítjuk a tésztára. Ezután a másik lapot is kinyújtjuk. és a töltelékre fektetjük. Közepes sütőben megsütjük. Csokimázat teszünk a tetejére. Az eredeti recept itt található.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése