1823.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
12 dkg reszelt ementáli vagy trappista sajt,
25 dkg liszt,
15 dkg vaj vagy margarin,
1 tojás,
1 dkg sütőpor,
só, őrölt bors ízlés szerint.
a díszítéshez:
durvára vágott dió, mandula, egész kömény, egész mák, szezámmag, só, őrölt bors.
25 dkg liszt,
15 dkg vaj vagy margarin,
1 tojás,
1 dkg sütőpor,
só, őrölt bors ízlés szerint.
a díszítéshez:
durvára vágott dió, mandula, egész kömény, egész mák, szezámmag, só, őrölt bors.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze gyorsan a sütőporral
elkevert lisztet a margarinnal a tojással, a fűszerekkel és a reszelt sajttal,
majd tegyük egy órára hűtőbe. Ezután nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra, és
kiszúróval vagy késsel vágjuk keksz nagyságúra. A tetejét kenjük meg felvert
tojássárgával, és szórjuk meg a magokkal. Kizsírozott sütőlemezre rakjuk, és
előmelegített sütőben süssük ki.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése