Ads 468x60px

Pages

Tejfölös csokoládékuglóf

1824.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg kakaó,
2 tojás,
25 dkg cukor,
25 dkg rétesliszt,
1 csomag sütőpor,
1 kiskanál szódabikarbóna,
1 pohár tejföl,
1/2 dl olaj,
a mázhoz:
13 dkg porcukor,
1 evőkanál kakaó,
1 dkg vaj,
1-2 evőkanál tej.

ELKÉSZÍTÉS:
Egy mély tálban dolgozzuk össze a kakaót, a tojásokkal, a cukorral, a sütőporral elkevert liszttel, a szódabikarbónával, az olajjal, a tejföllel és 1,5 dl vízzel. Keverjük simára, majd kanalazzuk egy kivajazott 20 cm átmérőjű kuglófformába és a 180 fokra előmelegített, forró sütőbe téve 35-40 perc alatt tűpróbáig süssük. A sütőből kivéve pihentessük 10 percig, majd a széleit meglazítva borítsuk deszkára. Miután kihűlt, vonjuk be csokoládémázzal. A máz elkészítéséhez keverjük össze a porcukrot a kakaóval, a vajjal és kellő mennyiségű tejjel, gőzfürdőben addig verjük, amíg sűrű, fényes nem lesz.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése