1816.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg burgonya,
3 tojás,
20 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
5 dkg cukor,
12 dkg finomliszt,
12 dkg rétesliszt,
1 csomag sütőpor,
8 dkg mák,
20 dkg meggy,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük meg a burgonyát héjában, majd miután kihűlt, hámozzuk meg és reszeljük finomra. A feldarabolt, puha vajat keverjük krémesre a porcukorral és a vaníliáscukorral. Egyenként dolgozzuk bele a tojássárgájákat, és adjuk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű sót. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a cukorral, majd dolgozzuk össze a vajas keverékkel meg a burgonyával. Szitáljuk rá és keverjük bele a sütőporral elkevert kétféle lisztet, majd tegyük bele a mákot is. Kenjünk ki egy kuglófformát vastagon margarinnal, és szórjuk meg rétesliszttel. A masszát simítsuk a formába, és előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 50 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megfelelően átsült-e. Hagyjuk hűlni a formában, majd óvatosan borítsuk ki, és porcukorral meghintve kínáljuk.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése