Ads 468x60px

Pages

Habos meggyes rétes

1827.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
12 dkg cukor,
12 dkg liszt,
1 citrom,
1 üveg meggybefőtt,
1 csomagnyi rétestészta,
1 dl étolaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a cukor háromnegyed részével. Adjuk hozzá a citrom lereszelt héját, és az átszitált lisztet. A tojásfehérjéket verjük habosra a maradék cukorral, majd lazán keverjük össze a két masszát. A már korábban elkészített réteslapokat kenjük meg olajjal, és helyezzük őket egymásra. Öntsük az egyik szélére a piskótatésztát, szórjuk meg a lecsepegtetett meggyel és tekerjük fel. Tegyük olajozott sütőlemezre, és 180 fokon 40-45 percig süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése