1974.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
1 dl tej,
2 dkg élesztő,
só,
10 dkg cukor,
a krémhez:
5 dkg vaníliás pudingpor,
1 liter tej,
a díszítéshez:
2-2 dkg mazsola és dió,
6 dkg bor ízű alma,
10 dkg baracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk simára a sóval összevegyített lisztet a langyos cukros tejben elkevert élesztővel. Formázzunk a tésztából 2 cipócskát, és letakarva kelesszük akkorára, hogy a térfogata megduplázódjon. Nyújtsuk 22-25 cm átmérőjű kerek formára, majd tegyük vékonyan olajozott sütőlapra. Kenjük meg a sárga krémmel és szórjuk meg mazsolával, durvára vágott dióval. Rakjuk ki szeletelt almával, majd 15 percnyi pihentetés után cukorral meghintve süssük meg. Forró baracklekvárral tálaljuk.

Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése