1967.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg vaj,
10 dkg cukor,
4 evőkanál tej,
1 evőkanál vaníliáscukor,
5 dkg instant kakaópor,
5 dkg durvára őrölt mandula,
30 dkg keksz,
2 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a felvert tojásokat a cukorral, a vaníliáscukorral, a kakaóval és a tejjel. Adjuk hozzá a megolvasztott vajhoz a mandulát, és a cukros, kakaós tejet. Keverjük ki a krémet alaposan. Béleljünk ki egy formát alufóliával vagy sütőpapírral, és az alját kevés krémmel kenjük be. Erre tegyünk egy sor kekszet, amit kenjünk be a kakaós krémmel. A rétegezést addig folytatssuk, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére borítsunk fóliát, és nehezékkel lenyomtatva legalább 4 órára, tegyük hűtőszekrénybe, hogy megszilárduljon. Ezután a süteményt borítsuk ki a formából, óvatosan húzzuk le róla a fóliát, és a „hideg kutyát” 1 cm vastag szeletekre vágjuk fel. Hűtőszekrényben legalább 1 hétig eltartható.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése