Ads 468x60px

Pages

Aranypogácsa

1965.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
2 tojássárgája,
1 kávéskanál só,
tejföl,
a vajas tésztához:
15 dkg liszt,
25 dkg vaj.




ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a sütőporral elkevert lisztet a tojások sárgájával, a sóval, és annyi tejföllel, hogy könnyen gyúrható, lágy tésztát kapjunk. Nyújtsuk ki olyan nagyságúra, hogy az 1 órával korábban, a lisztnek a vajjal történt eldolgozásával elkészített és pihentetett vajastésztát belecsomagolhassuk. Az összetett tésztát négy-ötször nyújtsuk és hajtogassuk, míg legvégül ujjnyi vastagra nyújtsuk ki, és pogácsaszaggatóval történt kiszúrás után, kenjük meg tojással. Vajazott tepsiben forró sütőbe téve, süssük szép sárgára.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése